Wat is 2toDrive?

2toDrive is een experiment wat in Nederland sinds november 2011 is doorgevoerd, waardoor je eerder kunt beginnen met rijlessen. Dit betekent dat je al vanaf je 16e mag beginnen met behalen van je Rijbewijs B theorie-examen en vanaf 16,5 jaar praktijklessen mag volgen.

Zodra je 17 bent mag je het praktijkexamen afleggen, waardoor je na het behalen van het rijexamen al op 17-jarige leeftijd officieel mag autorijden. Dit mag echter alleen onder begeleiding van een coach. Jouw coach moet minimaal 27 jaar zijn en minstens 5 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Het experiment 2toDrive loopt tot 2017 en heeft als doel de verkeersveiligheid te vergroten. Wil je meer informatie over 2toDrive? Bezoek dan de website: www.2todrive.nl

N.B. Het praktijkexamen bij het CBR mag alleen worden afgelegd door jongeren die na 1 november 2011 17 jaar zijn geworden. Indien dit niet het geval is en je al 17 jaar bent geworden voor 1 november 2011, is het alleen mogelijk om alvast te beginnen met autorijlessen. Het daadwerkelijke afrijden mag dan pas vanaf 18 jaar.

MELD JE HIER AAN

2toDrive: nog even alles op een rijtje

  • Vanaf 16 jaar direct starten met je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar direct starten met je praktijklessen
  • Vanaf 17 jaar direct starten met je rijexamen.
  • 17 jaar en geslaagd voor je rijexamen: autorijden met je coach.
  • Vanaf 18 jaar zelfstandig autorijden.

Heb je nog vragen over 2toDrive of wil je direct een GRATIS INTAKE aanvragen? Rijschool Galgenwaard helpt je graag op weg. Neem direct contact op met de beste rijschool Utrecht via het contactformulier of bel ons gerust op: 030-2800882

GRATIS INTAKE AANVRAGEN