2toDrive is in 2011 gelanceerd om de verkeersveiligheid te bevorderen en jongeren de vrijheid te geven om  rijlessen te volgen zodra ze 16,5 jaar oud zijn. Met dit programma mogen ze, nadat ze op of na hun zeventiende verjaardag geslaagd zijn voor hun theorie-examen, mogen ze al afrijden voor het praktijkexamen! Tijdens die periode tussen 17 en 18 jaar waarin ze een rijbewijs hebben gehaald, kunnen ze nieuwe vrijheden ervaren terwijl ze veilig achter het stuur blijven. Om de veiligheid van jonge bestuurders te garanderen, eist de overheid dat een ervaren passagier die al minstens 5 jaar zijn rijbewijs heeft, hen vergezelt. Onervaren automobilisten lopen immers meer kans op een verkeersongeval dan degenen met ervaring. Hier komt 2toDrive om de hoek kijken; het biedt beginnende bestuurders een veilige omgeving om vertrouwen op te bouwen en veilige rijgewoonten te oefenen, zodat ze beter voorbereid de weg op gaan en veel minder snel ongelukken krijgen. Het is echter belangrijk dat je waakzaam blijft terwijl je achter het stuur zit; dit zal jouw zekerheid als bestuurder ten goede komen!

2toDrive begeleiderspas voorwaarden

Als je voldoet aan de voorwaarden voor 2todrive in Nederland, mis dan niet je kans om een coachingspas aan te vragen! Je kunt zelf kiezen wie je coacht – zorg er wel voor dat je alle onderstaande regels volgt. Met deze geweldige kans bij de hand is het tijd om je voor te bereiden en je reis naar het zelfvertrouwen achter het stuur te beginnen.

Eisen 2toDRIVE coach

  • In het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs voor personenauto’s (rijbewijs B) voor minimaal 5 jaar is een absolute vereiste.
  • Minimaal 27 jaar oud.
  • Officieel is ingeschreven in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP) met een geldig adres in Nederland.
  • Om voor ееn bеgеlеidеndе pas in aanmеrking tе komеn, moеt еr in dе voorafgaandе viеr jaar gееn strafrеchtеlijkе vеroordеling voor vеrkееrsovеrtrеdingеn zijn uitgеsprokеn. Hiеrondеr vallеn ovеrtrеdingеn zoals rijdеn ondеr invloеd van alcohol of drugs еn vluchtеn van dе plaats van ееn ongеval.
  • In de afgelopen vier jaar is er geen ongeldigverklaring van hun rijvaardigheid of rijgeschiktheid afgegeven.
  • Tijdens het coachen is het essentieel om nuchter te blijven en het gebruik van alcohol of drugs is verboden.
  • Moet een geldig rijbewijs kunnen aantonen.

Begeleiderspas aanvragen; hoe doe ik dat?

Nu je bekend bent met de 2todrive regels, is het tijd om je begeleiderspas aan te schaffen. Voor een vlotte overgang naar het behalen van je autorijbewijs, moet je deze pas aanvragen nu je 16,5 jaar oud bent. Uitstel van de aanvraag zal het verkrijgen van je rijbewijs alleen maar moeilijker maken, omdat elke gemeente die dergelijke rijbewijzen uitgeeft, een begeleiderspas eist voordat je een rijbewijs kan aanvargen. Zorg ervoor dat je doorzet en het op voorhand doet!

Om je 2todrive begeleiderspas te ontvangen, moet je eerst één tot vijf begeleiders aanmelden via RDW.nl voordat je de begeleiderspas aanvraagt. Zorg er daarnaast voor dat de begeleider(s) zijn aangemeld; ook dit kan via RDW.nl met instructies die ook daar beschikbaar zijn! Voor elke aanvraag van de begeleiderspas kost het 25 euro; worden er wijzigingen aangebracht dan is een nieuwe aanvraag nodig, dus houd daar rekening mee als je je aanmeldt!

Rijbewijs van je 16e tot je 18e

Als je 15 bent, voelt het alsof ouder worden de ultieme prijs is – niet meer afhankelijk zijn van anderen en alle nieuwe onafhankelijkheid die hoort bij het opgroeien.

Op je 16e

Na schijnbaar eindeloos wachten is het moment waarop je hebt uitgekeken eindelijk daar: je zestiende verjaardag! Je kunt nu genieten van alle activiteiten die voorheen verboden waren vanwege leeftijdsbeperkingen. Van het bekijken van zestien plus films in theaters of thuis, zelfstandig wonen indien gewenst en dansen naar hartelust in discotheken – er liggen nu talloze mogelijkheden voor je klaar. Maar het belangrijkste op deze speciale dag is de eerste stap naar het behalen van een rijbewijs klasse B: het afleggen van je autotheorie-examen. Als je die lieve 16 en een half jaar hebt bereikt, kan het avontuur van het leren autorijden beginnen! Spannend wordt het zeker, en bij Rijschool Galgenwaard Utrecht zorgen we ervoor dat het voelt als thuis.

Op je 17e

Als je al geslaagd bent voor je autotheorie, ben je over slechts zes maanden zeventien jaar oud en heb je veel ervaring opgedaan. Een van de grootste voordelen van 17 worden is de mogelijkheid om je praktijkexamen af te leggen en daarna je rijbewijs op te halen bij de gemeente. Je hebt nu de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt wanneer je op zeventienjarige leeftijd je rijbewijs haalt, maar er zit een addertje onder het gras: volgens de wet mag je als minderjarige van die leeftijd alleen rijden met door jezelf gekozen begeleiders. Hoewel de regelgeving het begeleid rijden beperkt tot achttien jaar vanwege de onervarenheid en onvolwassenheid die met deze jonge leeftijdsgroep gepaard gaan; van zeventien tot achttien jaar wordt uitgebreide kennis opgedaan waardoor bestuurders in deze categorie veilig zelfstandig op de openbare weg kunnen rijden.

Op je 18e

Je hebt eindelijk de wettelijke leeftijd bereikt om zelfstandig dingen te doen, en je hebt alle waardevolle lessen van je coaches in handen! Je kunt volledig zelfstandig de weg op, zonder een 2toDRIVE coach!