Het kan lastig zijn om achteruit te rijden in een bocht met de auto. Gelukkig heeft Rijschool Galgenwaard een stappenplan opgesteld die je kunt volgen om deze techniek onder de knie te krijgen. Daarnaast bieden onze rijlessen uitstekend advies van onze deskundige instructeurs, zodat je ook leert hoe je het beste een bocht om kunt rijden.

Zorg voor voldoende ruimte wanneer je de oefening wilt doen. Rijd ongeveer vijf tot tien meter voorbij de bocht en houd een afstand van een halve meter tussen de auto en de stoeprand. Op deze manier heb je genoeg ruimte om de bocht goed te kunnen maken. Voordat je stopt, zet je de rechter richtingaanwijzer aan en controleer je de rechter buitenspiegel, de binnenspiegel en de zijspiegel.

Voor uw veiligheid, moet u eerst controleren of er geen auto achter u rijdt voordat u achteruit rijdt. Controleer de binnenspiegel om dit te controleren. Wanneer het rechte trottoir van de zijstraat die u wilt inslaan in het zijraam van uw achterdeur zichtbaar is, sla dan rustig en soepel rechtsaf zonder te stoppen. Laat de auto bij het maken van de bocht rollen.

Ga rechtdoor totdat je het midden van de bocht bereikt. Daarna moet je naar rechts blijven gaan totdat de auto bijna parallel is aan de weg. Zodra de auto recht achteruit rijdt, kun je voorzichtig naar links sturen.

Let op de stoeprand wanneer je achteruit rijdt en zorg dat de stoeprand in het midden van je achterruit blijft. Rijd vervolgens 5 tot 10 meter rechtdoor voordat je stopt. Daarna is de oefening voltooid! Om weg te rijden, zet je de richtingaanwijzer naar links en als er geen ander verkeer nadert, kun je vertrekken.