Eigen verklaring

Ben je rijgeschikt?

Als automobilist is het van cruciaal belang dat je veilig en verantwoord aan het verkeer kunt deelnemen. Daarom moet je gezond genoeg zijn om in aanmerking te komen voor een Eigen Verklaring. Dit is een uitstekend idee, want als je achter het stuur zit, heb je niet alleen te maken met je eigen veiligheid, maar ook met andere mensen aan boord, en met alles wat er buiten de auto gebeurt.

Om te mogen rijden, moet je dus voldoen aan de eisen van de wet. Dit houdt in dat je zowel geestelijk als lichamelijk bekwaam bent om te rijden.

Gebruik je medicijnen die jouw rijgedrag beïnvloeden? Dan mag je misschien niet altijd autorijden. Bij het CBR moet je op het formulier Eigen Verklaring verschillende vragen over jouw gezondheid beantwoorden. Het CBR beoordeelt in eerste instantie of je zowel geestelijk als lichamelijk in staat bent om op een veilige en verantwoorde manier een voertuig te besturen.

Eigen Verklaring CBR

Eigen Verklaring via CBR

Op de website van het CBR kan je jouw Eigen Verklaring aanvragen. Je dient in te loggen op Mijn CBR en een gezondheidsverklaring in te vullen. Vervolgens dien je de verklaring na het invullen te betalen via iDeal. Vervolgens beoordeelt het CBR jouw verklaring.

Het merendeel heeft al een DigiD. Vraag er een aan op digid.nl als je er nog geen hebt. Je kunt het DigiD van je familie of vriend(in) niet gebruiken!

Zodra je van het CBR de bevestiging hebt gekregen dat je rijvaardig bent, mag je direct een praktijkexamen bij het CBR inplannen. Daarna is het alleen nog een kwestie van slagen voor je praktijkexamen en je rijbewijs halen!

google

Reviews

Hoe onze studenten onze rijschool beoordelen

Benieuwd naar wat onze leerlingen over ons zeggen? Lees dan hieronder de ervaringen!

l-icon

Laurens

★★★★★

Ontzettend fijne rijschool! Ik heb motorrijles gevolgd bij Mustapha en vervolgens in één keer mijn AVB en AVD gehaald. Mustapha denkt in alle opzichten met je mee en past zich aan naar wat jij nodig hebt om met vertrouwen op de motor te zitten. Wil je kwalitatief hoogwaardige lessen waarbij het niet gaat om 'even snel je rijbewijs halen' maar echt goed leren rijden? Dan kan ik Rijschool Galgenwaard van harte aanbevelen!

n-icon

Nino Agten

★★★★★

Vanaf de proefles tot aan het praktijkexamen altijd goede communicatie gehad. Mustapha is altijd op tijd en komt zijn afspraken na. Voor het theorie examen kon ik een theorieboek lenen en met zijn tips voor extra online oefenmateriaal heb ik het in één keer gehaald. Voor het praktijkexamen heeft hij duidelijk aangegeven wat je wel en vooral niet hoeft te weten/moet doen. Hierdoor heb ik ook het praktijkexamen in één keer gehaald terwijl ik op het minst favoriete moment van de dag moest afrijden (08:00). Kortom: top instructeur en ik raad hem zeker aan anderen aan!

g-icon

Gavin de Jong

★★★★★

Super rijschool, zelf lessen gehad bij Mustafa. Ongelooflijk aardige man, hij creëerde een fijne sfeer en gaf erg goeie tips. De opbouw over de lessen heen was ook erg prettig en voelde daardoor erg geleidelijk. Uiteindelijk super voorbereid het examen ingegaan en in één keer gehaald. Dank voor de goede lessen en fijne sfeer in de auto, zeker een aanrader om hier te lessen.

c-icon

Cas De Ruiter

★★★★★

Deze rijschool is me aangeraden door een huisgenoot en op mijn beurt zal ik hem aanraden aan iedereen die er een nodig heeft. Je krijgt rijles op maat, van een gezellige instructeur die goed met je meedenkt. Ook nog eens een van de betaalbaardere rijscholen in Utrecht. Absolute top service.

k-icon

Kyra van Hamburg

★★★★★

Ik heb mijn theorie in één keer gehaald en met een tussentijdse toets ook daarna mijn rijexamen in één keer gehaald, met dank aan Mustapha - kwaliteit en ruimte om te leren, vind ik belangrijk, en heb ik ervaren 🙂

a-icon

Arnold Kole

★★★★★

Fijne rijschool waar je no-nonsense leert waar het om draait: veilig en zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. Mijn instructeur Mustapha was erg prettig om mee te rijden en heeft me altijd uitstekend lesgegeven waardoor ik in één keer geslaagd ben! Kortom, als je op zoek bent naar een goede rijschool in (de omgeving van) Utrecht zoek dan niet verder want ik kan Rijschool Galgenwaard van harte aanbevelen!

Zullen wij je terugbellen?

Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op!