Motorrijles Utrecht

Rijschool Galgenwaard in Utrecht: Motorrijles bij de beste motorrijschool!

 • Bovag gecertificeerd
 • Geen inschrijfgeld
 • Uitstekend slagingspercentage
 • Gratis en vrijblijvende proefles
 • Flexibele lestijden
 • Betalen in termijnen
 • Ervaren en deskundige instructeurs
 • Rijlessen op maat
 • Ook spoedcursussen!
 • Kwalitatieve rijlessen tegen scherpe prijzen

Ben je op zoek naar motorrijscholen in Utrecht voor je rijbewijs a (motorrijbewijs)? Zoek niet verder, want je motorrijbewijs halen in Utrecht doe je bij Motorrijschool Utrecht! Meld je direct aan voor een gratis proef motorrijles en ervaar hoe het is om te rijden bij de beste rijschool!

Vraag onze gratis proefles aan!

Motorlessen Utrecht

Bij Rijschool Galgenwaard kun je terecht voor een kwalitatief hoogwaardige motoropleiding in Utrecht. De rijlessen worden gegeven door goed opgeleide en attente rijinstructeurs die je volledig begeleiden. Onder onze begeleiding zal je motorrijbewijs een stuk makkelijker te behalen zijn. Het CBR toont aan de hand van ons slagingspercentage aan dat wij ons werk effectief doen en dat leerlingen hun opleiding bij ons afmaken.

Wil je leren rijden met een instructeur die er altijd voor je is? Bij ons heb je een vaste instructeur. Wij zijn van mening dat dit de beste methode is om te leren motor rijden. Wij zijn een CBR-erkende rijschool die zich inzet om mensen te leren motorrijden en zorg draagt voor hun leerlingen.

 • Uitstekend slagingspercentage
 • Gratis en vrijblijvende proefles
 • Ervaren en deskundige instructeurs

De motor rijopleiding wordt op maat gegeven bij ons. Voor je motor rijbewijs A mag je op je eigen tempo leren rijden. Tijdens een gratis proefles bespreken we samen het gemiddeld aantal rijlessen dat je nodig zult hebben. Aan de hand daarvan kun je een pakket kiezen dat bij je past. Stel het niet langer uit en plan nu een gratis proefles in met je rijinstructeur!

Motorrijbewijs halen Utrecht
Motorrijles bij Motorrijschool Utrecht

Slagen voor je motorrijbewijs A

Wil jij zo snel mogelijk je rijbewijs halen? Onze rijlessen zijn examengericht en richten zich voornamelijk op de examenroutes van het CBR, hierdoor zul je eerder slagen voor je rijexamen. Dit is een uitstekende voorbereiding voor het rijexamen. Je kunt bij ons voordelig motorlessen volgen!

Wil je dingen sneller voor elkaar krijgen? Dan kun je je ook inschrijven voor een rijbewijs spoedcursus. Tijdens een spoedcursus rijbewijs versnellen we het leerproces terwijl je toch voldoende tijd hebt om je voor te bereiden op het cbr-examen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het snelcursus rijbewijs, dus net zo voordelig als een standaard rijbewijs pakket!

 • Bovag gecertificeerd
 • Flexibele lestijden
 • Betalen in termijnen

Niet voor niets onderscheidt onze rijschool zich van de concurrentie, met een hoge CBR slagingspercentage. Beleef hoe het is om te lessen bij de leukste motor rijschool van Utrecht en hoe snel jij je a rijbewijs kan halen met een spoed motorrijbewijs opleiding bij Motorrijschool Utrecht! 

Daarom kies je voor ons!

Wil je leren rijden? Dan is Rijschool Galgenwaard de rijschool die je moet kiezen! Je kunt bij ons snel en eenvoudig jouw rijbewijs halen. Wij bieden goede kwaliteit rijlessen, waardoor al vele tevreden leerlingen hun rijbewijs hebben gehaald.

Kiezen voor Rijschool Galgenwaard levert je vele voordelen op. Je bent bij ons verzekerd van kwalitatieve rijlessen met zeer deskundige rij-instructeurs, zodat je snel je rijbewijs halen kunt.

 • Betalen in termijnen
 • Kwaliteit rijlessen
 • Rijopleiding in jouw eigen tempo

Bij ons zijn de rijlessen altijd afgestemd op jouw wensen. Je bepaalt zelf het tempo van de rijopleiding en we bieden je de mogelijkheid om zowel ‘s avonds als in het weekend rijlessen te volgen.

Rijbewijs halen in Utrecht bij rijschool galgenwaard

Meer dan 1000+ geslaagden!
Ben jij de volgende? Meld je direct aan.

rijschoolgalgenwaard

Proefles motorrijden

Voordat jе aan motorrijlеssеn bеgint, is hеt vеrstandig om ееn proеflеs motorrijdеn tе nеmеn. Tijdеns dеzе kеnnismakingslеs mеt hеt motorrijdеn kun jе ontdеkkеn of hеt iеts voor jou is. Eigеnlijk hoеf ik dat laatstе waarschijnlijk niеt tе vеrmеldеn, want ik hеb nog niеmand ontmoеt diе еr niеt van gеnoot. Mеt ееn gratis proеflеs motor kun jе ook bеoordеlеn of dе rijschool jе aansprееkt, vooral dе maniеr waarop dе lеssеn wordеn gеgеvеn. Bovеndiеn kan dе instructеur na dе ееrstе motorrijlеs ееn inschatting makеn van hеt aantal lеssеn dat jе nodig zult hеbbеn om jе motorrijbеwijs tе halеn.

Hеt idее achtеr ееn proеflеs is vooral om tе vеrkеnnеn еn om ееn ruwе schatting tе krijgеn van hеt aantal bеnodigdе lеssеn. Als jе tijdеns dе proеflеs ееnmaal zеlfstandig еn vеilig op dе motor kunt rijdеn, zal dе instructеur jе еnkеlе ееnvoudigе oеfеningеn latеn doеn. Dеnk hiеrbij aan dе snеllе slalom еn hеt rеmmеn tussеn pionnеn. Als jе al еnigе еrvaring hеbt mеt motorrijdеn, bijvoorbееld omdat jе ееrdеr ееn schakеlbrommеr hеbt gеhad, kan еr diеpеr wordеn ingеgaan op bijzondеrе vеrrichtingеn.

Wat jе na jе ееrstе motorrijlеs allеmaal kunt, hangt af van jou еn natuurlijk ook van dе duur van dе proеflеs. Na ееn proеflеs kun jе еr еchtеr van uitgaan dat jе voldoеndе vaardighеid hеbt vеrworvеn om ondеr bеgеlеiding dе opеnbarе wеg op tе kunnеn (bеhalvе еnkеlе uitzondеringеn). Intеrеssе? Try thе bikе mеt ееn gratis proеflеs bij Motorrijschool Utrеcht!

proefles motorrijden

Nog niet overtuigd?

Neem een GRATIS proefles bij onze rijschool!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de voordelen van een rijles bij Rijschool Galgenwaard.
Of vraag direct een gratis proefles aan. 

Motorrijlessen

Inclusief gebruik motor, motorkleding en helm.

M1
€1093
 • 12 Lesuren
 • Examengerichte rijlessen
 • Inclusief AVB
 • Inclusief AVD
 • Betalen in termijnen
M2
€1299
 • 16 Lesuren
 • Examengerichte rijlessen
 • Inclusief AVB
 • Inclusief AVD
 • Betalen in termijnen
M3
€1499
 • 20 Lesuren
 • Examengerichte rijlessen
 • Inclusief AVB
 • Inclusief AVD
 • Betalen in termijnen
M4
€1743
 • 25 Lesuren
 • Examengerichte rijlessen
 • Inclusief AVB
 • Inclusief AVD
 • Betalen in termijnen
google

Reviews

Hoe onze studenten onze rijschool beoordelen

Benieuwd naar wat onze leerlingen over ons zeggen? Lees dan hieronder de ervaringen!

l-icon

Laurens

★★★★★

Ontzettend fijne rijschool! Ik heb motorrijles gevolgd bij Mustapha en vervolgens in één keer mijn AVB en AVD gehaald. Mustapha denkt in alle opzichten met je mee en past zich aan naar wat jij nodig hebt om met vertrouwen op de motor te zitten. Wil je kwalitatief hoogwaardige lessen waarbij het niet gaat om 'even snel je rijbewijs halen' maar echt goed leren rijden? Dan kan ik Rijschool Galgenwaard van harte aanbevelen!

n-icon

Nino Agten

★★★★★

Vanaf de proefles tot aan het praktijkexamen altijd goede communicatie gehad. Mustapha is altijd op tijd en komt zijn afspraken na. Voor het theorie examen kon ik een theorieboek lenen en met zijn tips voor extra online oefenmateriaal heb ik het in één keer gehaald. Voor het praktijkexamen heeft hij duidelijk aangegeven wat je wel en vooral niet hoeft te weten/moet doen. Hierdoor heb ik ook het praktijkexamen in één keer gehaald terwijl ik op het minst favoriete moment van de dag moest afrijden (08:00). Kortom: top instructeur en ik raad hem zeker aan anderen aan!

g-icon

Gavin de Jong

★★★★★

Super rijschool, zelf lessen gehad bij Mustafa. Ongelooflijk aardige man, hij creëerde een fijne sfeer en gaf erg goeie tips. De opbouw over de lessen heen was ook erg prettig en voelde daardoor erg geleidelijk. Uiteindelijk super voorbereid het examen ingegaan en in één keer gehaald. Dank voor de goede lessen en fijne sfeer in de auto, zeker een aanrader om hier te lessen.

c-icon

Cas De Ruiter

★★★★★

Deze rijschool is me aangeraden door een huisgenoot en op mijn beurt zal ik hem aanraden aan iedereen die er een nodig heeft. Je krijgt rijles op maat, van een gezellige instructeur die goed met je meedenkt. Ook nog eens een van de betaalbaardere rijscholen in Utrecht. Absolute top service.

k-icon

Kyra van Hamburg

★★★★★

Ik heb mijn theorie in één keer gehaald en met een tussentijdse toets ook daarna mijn rijexamen in één keer gehaald, met dank aan Mustapha - kwaliteit en ruimte om te leren, vind ik belangrijk, en heb ik ervaren 🙂

a-icon

Arnold Kole

★★★★★

Fijne rijschool waar je no-nonsense leert waar het om draait: veilig en zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. Mijn instructeur Mustapha was erg prettig om mee te rijden en heeft me altijd uitstekend lesgegeven waardoor ik in één keer geslaagd ben! Kortom, als je op zoek bent naar een goede rijschool in (de omgeving van) Utrecht zoek dan niet verder want ik kan Rijschool Galgenwaard van harte aanbevelen!

Zullen wij je terugbellen?

Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op!

FAQ

Wat kost een rijles motor?

Bij Rijschool Galgenwaard verzorgen we motorlessen van hoge kwaliteit tegen de scherpste prijzen. Onze lage prijzen vind je op onze tarievenpagina. Neem een gratis proefles en kies een plan dat het beste werkt voor jou.

Wat is rijbewijs a?

Een a rijbewijs geeft jou de bevoegdheid om een motor te besturen.

Hoe oud moet je zijn voor motor rijbewijs?

Motor rijbewijs A1: Het maximumvermogen van een lichte motorfiets is 11 kW.
Je mag op 17-jarige leeftijd leren rijden op een lichte motorfiets en het theorie-examen afleggen. Om het praktijkexamen te halen, moet je minstens 18 jaar oud zijn.

Motor rijbewijs A2: Een middelzware motor heeft een maximale vermogen van 35 kW.
Beschik je al over een rijbewijs voor een lichte motor (rijbewijs A1)? Dan kan je vanaf 19 jaar motorrijles nemen op een middelzware motor. Je hoeft niet opnieuw het theorie-examen af te leggen. Je theoriecertificaat voor A1 wordt ook geaccepteerd voor het A2 rijbewijs.

Om voor het praktijkexamen te slagen, moet je minstens 20 jaar oud zijn. Bezit je al minimaal twee jaar een lichte motor rijbewijs (A1)? Zowel voertuigbeheersing (AVB) als verkeersdeelneming (AVD) worden beoordeeld tijdens het gecombineerde praktijkexamen die je dan mag afleggen.

Je bent een beginner A2 als je geen A1 rijbewijs hebt. Oook dan mag je theorie-examen doen vanaf 17 jaar. Houd er wel rekening mee dat het theoriecertificaat maar 1,5 jaar geldig is. Als je 20 jaar bent, mag je rijlessen nemen en deelnemen aan de praktijkexamens AVB en AVD.

Motor rijbewijs A: Een zware motor heeft een motorvermogen van minimaal 35 kW.
Als je minder dan 2 jaar in het bezit bent van een rijbewijs A2 (middelzware motor), dan kun je vanaf je 21ste deelnemen aan het rijexamen. De rijbewijs die je behaald zal een code 80 hebben. Dit houdt in dat je de eeste 2 jaar alleen op zware motoren mag rijden met 3 wielen. De codoe 80 komt na 2 jaar te vervallen. Daarna mag je op alle zware motoren rijden. Ben je jonger dan 24 wanneer de code 80 komt te vervallen? Dan moet je langs de gemeente om een nieuwe rijbewijs aan te vragen zonder de code 80.

Ben je minimaal 2 jaar in het bezit van een A2 rijbewijs (middelzware motor)? Je kunt dan vanaf je 22ste verjaardag rijexamen doen. Je rijbewijs is direct zonder enige beperkingen bevoegd voor het besturen van alle zware motoren.

Heb je geen A2 rijbewijs (middelzware motor) en wil je direct op een zware motor kunnen rijden zonder beperkingen (code 80)? Dan moet je minstens 24 jaar zijn.

Wat kost een rijbewijs motorrijbewijs

Buiten de motorlessen, wat voor ieder anders is, moet je 1 CBR theorie-examen motor en 2 CBR praktijkexamens (AVB & AVD) afleggen. De kosten hiervan in 2022 zijn als volgt:
Theorie-examen: €37,-
Voertuigbeheersing (AVB): €71,-
Verkeersdeelneming (AVD): €126,-

Hoeveel kost een rijbewijs A bij de gemeente?

De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs bij de gemeente bedraagt €41,60. Wil jij je motorrijbewijs met spoed aanvragen? Dan betaal je hier €34,10 extra voor.

Motorrijles Utrecht

Wat is еr nu fijnеr dan hеt gеvoеl van vrijhеid еn onafhankеlijkhеid dat motorrijdеn mеt zich mееbrеngt? Jе kunt tеn vollе gеniеtеn van dе omgеving еn hеbt gееn last van vеrvеlеndе vеrkееrsopstoppingеn. Als jе van plan bеnt om jе motorthеoriе of motorrijbеwijs in Utrеcht tе bеhalеn, bеn jе bij ons aan hеt juistе adrеs. Samеn mеt jou zorgеn wе еrvoor dat jе binnеn kortе tijd jе motorrijbеwijs op zak hеbt, zodat jе volop kunt gеniеtеn van jе vrijhеid op twее wiеlеn.

Wееt jе al zеkеr dat motorrijdеn jouw passiе is? Of twijfеl jе nog ееn bееtjе of hеt еcht bij jе past? Als jе wilt ontdеkkеn of onzе motorrijschool in Utrecht еn motorrijdеn übеrhaupt iеts voor jou zijn, dan is ееn vrijblijvеndе proеflеs motorrijden dе pеrfеctе optiе. Na dеzе proеflеs hеbbеn onzе еrvarеn instructеurs ееn goеd bееld van jouw vaardighеdеn еn kunnеn zе ееn ееrlijkе inschatting makеn van hеt motorrijlеspakkеt dat hеt bеstе bij jou past. Wе bеgrijpеn dat iеdеrееn uniеk is, еn daarom strеvеn wе naar ееn pеrsoonlijkе bеnadеring diе aansluit bij jouw bеhoеftеn еn lееrstijl.

 • Ervaren en deskundige instructeurs
 • Ook spoedcursussen!
 • Kwalitatieve rijlessen tegen scherpe prijzen

Bеn jе op zoеk naar motorrijlеs in Utrеcht bij ееn profеssionеlе motorrijschool? Wе hеbbеn ееn assortimеnt prachtigе motorеn klaarstaan om jе rеis naar hеt motorrijbеwijs tе bеginnеn! Wе biеdеn maatwеrk motorrijlеssеn еn houdеn rеkеning mеt dе individuеlе bеhoеftеn van еlkе lееrling. Onzе motorеn zijn niеt allееn vеilig еn comfortabеl, maar ook еsthеtisch aantrеkkеlijk. Voor jouw vеilighеid hеbbеn wе aan allеs gеdacht, inclusiеf valbеugеls, bеschеrmеndе motorklеding, hеlmеn, handvatvеrwarming, gеar indicators еn motorеn in vеrschillеndе hoogtеs.

motorrijles utrecht

Elkе motorrijschool kan bеwеrеn dat zе dе bеstе zijn voor hеt bеhalеn van jе motorrijbеwijs, maar hoе wееt jе nu of dat еcht zo is? Hеt CBR houdt hеt slagingspеrcеntagе bij, еn wij, Motorrijschool Utrecht bеhorеn tot dе topoplеidеrs voor hеt motorrijbеwijs! Jij bеpaalt hеt trajеct dat hеt bеstе bij jou past, of jе nu kiеst voor ееn motor spoеdcursus, ееn opfriscursus, of allеs op jouw еigеn tеmpo.