Praktijkexamen

CBR praktijkexamen

Ben je klaar voor het CBR rijexamen? Wij begrijpen hoe spannend dit kan zijn. Om er zeker van te zijn dat je een kwalitatief goede opleiding krijgt, moet je op tijd zijn. ij weten uit ervaring dat een rijles vlak voor het praktijkexamen goed is om je voor te bereiden.

Deze manier van opwarmen bereidt je goed voor op examen die voor je ligt. Je kunt nog steeds met jouw instructeur alle onderdelen doornemen die aan de orde zullen komen.

Bovendien kan het je helpen te ontspannen en je te concentreren tijdens je rijexamen. Jouw rij-instructeur kan je ook voorzien van een aantal adviezen en methoden die je zullen helpen bij het slagen voor het praktijkexamen.

cbr praktijkexamen

CBR examinator

Wanneer je bij het CBR aankomt, maak je kennis met de examinator. Hij of zij zal je kort uitleggen wat er van je wordt verlangd en je een kleine test aanbieden voordat je in de auto mag stappen.

De examinator zal vragen naar technische aspecten van het voertuig, zoals waar de radiator van de auto zich bevindt, waar sommige lampjes voor dienen of betekenen, enzovoort, voordat je begint met rijden.

Om na te gaan of je goed genoeg kunt zien, kan de examinator je vragen de nummerplaat van een voertuig op 20 meter afstand te lezen. Dit wordt gedaan om te zien of je gezichtsvermogen goed is.

Meestgemaakte fouten

Hier kan je een video die speciaal voorbereid is door het CBR. Het gaat over de meestgemaakte fouten in het rijexamen. Let goed op en maak niet dezelfde fouten! 

Zorg ervoor dat je zelfverzekerd bent en altijd goed blijft opletten. Het belangrijkste is natuurlijk altijd dat je kunt laten zien dat jij veilig en verantwoord kan deelnemen in het verkeer. 

Meenemen naar het examen

Neem om te beginnen een bevestigingsmail of -brief mee naar het CBR. Zo kunnen zij zien dat je een examenplaats hebt. Het is ook van cruciaal belang dat je jouw identiteitskaart meeneemt.

Last but not least: kom op tijd! Ondanks het feit dat dit vanzelfsprekend zou moeten zijn, komt het regelmatig voor dat examenkandidaten te laat komen en het CBR praktijkexamen moeten het uitstellen tot een latere datum, wat gevolgen heeft voor het geld dat ze al betaald hebben. Probeer dus alsjeblieft op tijd te zijn! Het is zonde van de tijd en het geld.

Je kunt ook informeren naar hoe je je het beste kunt voorbereiden op je rijles bij je instructeur. Het is een goed idee om de verschillende regels, aanvullende aanbevelingen en nuttige tips met je rijinstructeur te bespreken. Je rijinstructeur zal ongetwijfeld nog meer suggesties voor je hebben.

praktijkexamen auto
google

Reviews

Hoe onze studenten onze rijschool beoordelen

Benieuwd naar wat onze leerlingen over ons zeggen? Lees dan hieronder de ervaringen!

l-icon

Laurens

★★★★★

Ontzettend fijne rijschool! Ik heb motorrijles gevolgd bij Mustapha en vervolgens in één keer mijn AVB en AVD gehaald. Mustapha denkt in alle opzichten met je mee en past zich aan naar wat jij nodig hebt om met vertrouwen op de motor te zitten. Wil je kwalitatief hoogwaardige lessen waarbij het niet gaat om 'even snel je rijbewijs halen' maar echt goed leren rijden? Dan kan ik Rijschool Galgenwaard van harte aanbevelen!

n-icon

Nino Agten

★★★★★

Vanaf de proefles tot aan het praktijkexamen altijd goede communicatie gehad. Mustapha is altijd op tijd en komt zijn afspraken na. Voor het theorie examen kon ik een theorieboek lenen en met zijn tips voor extra online oefenmateriaal heb ik het in één keer gehaald. Voor het praktijkexamen heeft hij duidelijk aangegeven wat je wel en vooral niet hoeft te weten/moet doen. Hierdoor heb ik ook het praktijkexamen in één keer gehaald terwijl ik op het minst favoriete moment van de dag moest afrijden (08:00). Kortom: top instructeur en ik raad hem zeker aan anderen aan!

g-icon

Gavin de Jong

★★★★★

Super rijschool, zelf lessen gehad bij Mustafa. Ongelooflijk aardige man, hij creëerde een fijne sfeer en gaf erg goeie tips. De opbouw over de lessen heen was ook erg prettig en voelde daardoor erg geleidelijk. Uiteindelijk super voorbereid het examen ingegaan en in één keer gehaald. Dank voor de goede lessen en fijne sfeer in de auto, zeker een aanrader om hier te lessen.

c-icon

Cas De Ruiter

★★★★★

Deze rijschool is me aangeraden door een huisgenoot en op mijn beurt zal ik hem aanraden aan iedereen die er een nodig heeft. Je krijgt rijles op maat, van een gezellige instructeur die goed met je meedenkt. Ook nog eens een van de betaalbaardere rijscholen in Utrecht. Absolute top service.

k-icon

Kyra van Hamburg

★★★★★

Ik heb mijn theorie in één keer gehaald en met een tussentijdse toets ook daarna mijn rijexamen in één keer gehaald, met dank aan Mustapha - kwaliteit en ruimte om te leren, vind ik belangrijk, en heb ik ervaren 🙂

a-icon

Arnold Kole

★★★★★

Fijne rijschool waar je no-nonsense leert waar het om draait: veilig en zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. Mijn instructeur Mustapha was erg prettig om mee te rijden en heeft me altijd uitstekend lesgegeven waardoor ik in één keer geslaagd ben! Kortom, als je op zoek bent naar een goede rijschool in (de omgeving van) Utrecht zoek dan niet verder want ik kan Rijschool Galgenwaard van harte aanbevelen!

Zullen wij je terugbellen?

Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op!