Theorie les bij Rijschool Galgenwaard

Onze lessen vinden plaats op de iedere zondag van 12:00 tot 16:00 uur. Op de maandag, de volgende dag dus, krijg je weer een halve dag les. Op dat moment ben je klaar om je theorie examen af te leggen.

Deze uitgebreide hulp kost u slechts € 150,–, en daar zit het examen al bij inbegrepen!

MELD JE HIER AAN

Rijles tips

De basis voor een veilige deelname aan het hedendaagse verkeer is een grondige kennis van de verkeersregels en verkeerstekens. Maar al te vaak wordt de theorie onderschat. Mensen die denken dat ze theorie-examen kunnen doen zonder daarvoor te leren begeven zich op een doorlopende weg. Dit blijkt ook wel uit het percentage geslaagden bij het theorie-examen: Slecht 25-30 % slaagt in één keer, en dat zijn dan voornamelijk diegenen die er wel iets voor gedaan hebben !! Natuurlijk kan je met behulp van de juiste boeken en een dosis gezond verstand en discipline jezelf de leerstof eigen maken. Rijschool Galgenwaard heeft voor jou de geschikte leermiddellen altijd in voorraad hier kunt gratis uw theorie examen oefenen zie hier onder alle links:

Gratis oefenen

>Theorie examen oefenen [TIP!]
>www.driversonly.nl
>Gratis oefentheorie van CBR
>Gratis Toetsen Richard van Eck

Extra tips

Voordat je het felbegeerde roze pasje kunt ophalen bij de gemeentelijke basisadministratie, moet je eerst laten zien dat je voldoende bekwaam bent om als (beginnend) automobilist de weg op te kunnen. De examinatoren van het CBR beoordelen of je aan deze bekwaamheid voldoet. Een onderdeel van het rijexamen is dat je twee bijzondere verrichtingen moet afleggen.

MELD JE HIER AAN

Praktijk – Theorie

De uitvoering van de bijzondere verrichtingen leer je natuurlijk primair in de auto. Het is de auto waar het allemaal gebeurt en waar het om draait. De praktijk is je beste leerschool. Toch kunnen de artikelen in deze special een aanvulling zijn, omdat het je in staat stelt één en ander rustig te overzien, zonder de hectiek van het overige verkeer om je heen. Als je jezelf tijdens het lezen voorstelt dat je in de auto zit, kun je als het ware de verrichtingen in je hoofd afspelen, in je eigen vertrouwde omgeving. Daarbij kunnen je rijlessen vlotter verlopen, als je vast de procedures in je hoofd hebt, zodat je dan meer tijd hebt jezelf op het overige verkeer te richten bij uitvoering van de bijzondere verrichtingen in de praktijk.

Kijken – Waarnemen

Vaak lijkt het wel of mensen zich tijdens het rijexamen drukker maken over de bijzondere verrichtingen, dan over de overige onderdelen van het rijexamen. Alhoewel je het zeker niet moet onderschatten, gaat het bij de examinering om het totaalbeeld dat je geeft van je kunnen. Natuurlijk is het prettig als de verrichtingen vlotjes verlopen, dit geeft je zelfvertrouwen en een betere beoordeling. Waar het uiteindelijk echt om draait is het kijken (en ook werkelijk waarnemen), verkeersinzicht en het veilig, vlot en soepel oplossen van de situaties die je zoal tijdens een rit tegenkomt. Kijk voldoende ver vooruit, anticipeer, rij defensief en maak een voorspelling van wat er zou kunnen gebeuren, zodat je niet snel voor verassingen komt te staan. Uiteraard met inachtneming van de verkeersregels en rekening houdend met het gedrag van andere weggebruikers.

MELD JE HIER AAN